"NVT Betonrenovatie: "Weet waar jij aan toe bent."

Terug naar Projectreviews

Arthur van Schendelplein, galerij complex met een hoge vleugel van 17 etages en een lage vleugel van 9 etages.

Betonconstructie

Het betreft een galerij complex met een hoge vleugel van 17 etages en een lage vleugel van 9 etages. Aan de balkonzijde is een doorlopend balkongalerij aanwezig. Beide zijde betreffen een uitkragende beton constructie. 

De betonconstructie vertoont aan de onderzijde van de balkon-/ galerijplaten veel betonschades. Het betreffen hier schades als gevolg van carbonatatie in combinatie met geringe betondekking. De bovenzijde was voorzien van een flexibele coating die op diverse plaatsen onthechte. Ook was de coating onvoldoende waterkerend. 

De opdrachtgever Woonhave heeft ons gevraagd het beton te herstellen en het beton te conserveren. Het herstel van de geconstateerde schades wordt gedocumenteerd in Snagstream zodat er een compleet overzicht is van de uitgevoerde werkzaamheden. De galerij-/ balkonvloeren worden voorzien van een PMMA systeem waarbij de kritische details worden voorzien van scheur overbruggend membraan. Door de snelle droging van de toegepaste producten blijft de beloopbaarheid gegarandeerd. De galerij-/ balkonplafonds worden hierna voorzien van een carbonatatie remmende acrylaat dispersie. Uiteindelijk is de betonconstructie weer beschermd.