"NVT Betonrenovatie: Weet waar jij aan toe bent."

Terug naar home

Voorspelbare veiligheid langdurig verduurzaamd

Wat NVT Betonrenovatie repareert conserveren wij in één moeite door om de negatieve inwerking van buitenaf langdurig tegen te gaan. Duurzaam geconserveerd beton realiseren wij door deze duurzaam af te dichten.

Wat is betonrot?

Betonrot bestaat eigenlijk niet, het is juist de corrosie van de wapening die de problemen veroorzaakt. In dit proces zet de wapening uit waardoor stukken beton als het ware van de wapening gedrukt worden. Of lost de wapening juist op in de beton als een sluipmoordenaar. Door deze aantasting neemt de sterkte van de betonconstructie, het samenspel van wapening en beton sterk af. Het corroderen van de wapening  kan dus diverse oorzaken hebben. NVT Betonrenovatie dient deze eerst te achterhalen alvorens tot een passend plan van aanpak te komen.

Beton impregneren

Conserveren is mogelijk door bijvoorbeeld het beton te impregneren of een conserverende coating aan te brengen. Bij impregneren dringen beschermende (vloei)stoffen tot diep in het beton door. Het doel van impregneren is het verdichten van de poriën ofwel het verlagen of opheffen van de porositeit. Impregneren kan diverse functies hebben. Aan de oppervlakte zorgt het voor een jarenlange bescherming tegen het indringen van vocht en vervuiling. Doordat de oppervlaktestructuur verdicht wordt kan vocht en vuil niet meer het beton in. Daardoor is het element ook veel eenvoudiger schoon te houden. Bij oud of verregend beton is de porositeit nog groter en daar kan afbrokkeling optreden. Door hier een impregnering aan te brengen wordt het beton verstevigd waarbij afbrokkeling afneemt.

Beton Coating

Beton kan ook beschermd worden op andere manieren. Het toepassen van een conserverende coating verandert niet alleen het uiterlijk, maar zorgt ook voor een zeer slijtvaste en duurzame bescherming. Omdat coatings in tal van kleuren te verkrijgen zijn wordt het uiterlijk hiermee verfraaid.