"NVT Betonrenovatie: Weet waar jij aan toe bent."

Terug naar home

Kathodische bescherming: voorkom structureel corrosie aan de wapening

NVT Betonrenovatie beheerst de laatste innovatieve technieken voor betonreparatie. Als uw project daarom vraagt dan adviseren wij u graag. Zoals over kathodische bescherming. Door, simpel gezegd, spanning op uw betonconstructie te zetten voorkomt u voortaan structureel corrosie aan de wapening. Een belangrijke beschermingsfactor.

Kathodische bescherming: hoe het werkt

Door de oxidatie van metalen gaan de metaalatomen daarin een chemische verbinding met zuurstof aan. Hierdoor stromen elektronen van een plek met een hoog elektrisch potentiaal naar een plek met een lage potentiaal. Kathodische bescherming heft dat potentiaalverschil op. De elektrische stroom kan daardoor niet gaan lopen en het oxidatieproces kan dus niet plaatsvinden. Op die manier voorkomen we corrosie.

In beschermende samenhang met coating

Kathodische bescherming past NVT Betonrenovatie veelal als secundaire beschermingsmethode tegen corrosie toe. De primaire bescherming tegen corrosie realiseren we meestal door middel van een coating. Deze coating verlaagt de vereiste beschermstroom voor de kathodische bescherming. Kathodische bescherming op een gecoat object heeft namelijk een bijkomend voordeel: op plaatsen waar de coating is beschadigd of andere plaatsen met verminderde (elektrische) weerstand, neemt de stroomdichtheid en daardoor de bescherming lokaal toe.

Op afstand en realtime te monitoren    

Uniek is dat wij deze kathodische bescherming op afstand realtime voor u kunnen monitoren. Hierdoor ontstaat een gecontroleerde veiligheid. Zeg nu zelf: wie wil er nu niet dat zijn betonconstructie duurzaam veilig is en wordt bewaakt?