De BetonCheck voorkomt schijnveiligheid en onnodige kosten

In 3 stappen onderzoeken we de constructieve veiligheid van het beton. Zo weet u waar u aan toe bent en wat u te wachten staat!

Niets is zo onvoorspelbaar als roest

Betonrot. In 2011 zagen we waar dit toe kan leiden. De Antillenflat in Leeuwarden: een ingestorte galerij, acuut gevaar voor bewoners, chocoladekoppen in de krant. Sindsdien zijn we er van bewust dat dit probleem grondig moet worden aangepakt. Maar doen we dat wel…? En hoe voorkomt u als gebouweigenaar dat u óf onnodig op kosten wordt gejaagd óf een onveilig gebouw blijft houden?

Zeker weten..?

Veel schade, geen letsel: in Leeuwarden liep het met een sisser af. Maar we weten dat er in Nederland duizenden galerijflats en appartementencomplexen zijn waar elk moment hetzelfde kan gebeuren. Niet voor niets dat u als gebouweigenaar verplicht bent om constructief onderzoek te doen naar uitkragende galerijvloeren en balkons. De CURrichtlijn schrijft tenminste een steekproef voor. Op basis hiervan kunt u herstelwerkzaamheden uit laten voeren.

Hoe een steekproef op twee manieren in uw nadeel kan werken:

Schijnveiligheid: de steekproef mist de plekken waar écht iets aan de hand is. Deze plekken worden als constructief veilig aangemerkt terwijl dit in werkelijkheid niet zo is.

Onnodig herstel: de steekproef brengt risicovolle plekken aan het licht. Op basis van deze proef en de aannames die hierop worden gemaakt, voert u (peperduur) preventief onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit. De kans is groot dat u hierbij ook delen aanpakt die eigenlijk nog veilig waren.

Toon meer

Ja, ik wil meer informatie over de BetonCheck!

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Meer informatie over de BetonCheck

De BetonCheck is een samenwerking tussen NVT Betonrenovatie, van der Heide en Antea Group

NVT Betonrenovatie

Tweelingenlaan 153 | 7321CD Apeldoorn
055 - 36 00 305
[email protected]

Van der Heide

De Lange West 126 | 9201CH Drachten
088 - 63 63 163
[email protected]

Antea Group

Zutphenseweg 31-D | 7418AH Deventer
0570 679 444
[email protected]

Toon meer