"NVT Betonrenovatie: Weet waar jij aan toe bent."

Terug naar home

Meer dan een eeuw NVT Betonrenovatie in mijlpalen

Graag nemen wij u in vogelvlucht mee langs enkele mijlpalen uit onze geschiedenis.

·       We kwamen direct goed uit de verf. Op 10 december 1907 is NVT Onderhoudsgroep opgericht door de heer L.A. van Tour als schildersbedrijf in Den Haag. De combinatie van vakkundig personeel, een goed netwerk aan relaties en het overnemen van een aantal collega-schildersbedrijven zorgde voor een stevig fundament. Later werden er langdurige contracten gesloten met onder andere Madurodam, de ANWB, Shell, Gulf, Groothandelsgebouw Rotterdam, Defensie en Delta Lloyd.

 

·       Werken aan de wederopbouw. Ondanks een aantal flinke tegenslagen in De Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp in 1953 bleef ons bedrijf groeien. In Rotterdam werd de firma De Groot overgenomen. Om de vele en omvangrijke projecten van na de rampjaren te realiseren, richtten we samenwerkingsverbanden met collega-bedrijven op. Bedoeld om te blijven voldoen aan de vraag van onze opdrachtgevers. Naast het uitvoeren van de vele projecten in Nederland realiseerden we toen ook projecten in andere delen van Europa.

·       Landelijke Dekking. De vraag van onze vaste opdrachtgevers groeide. Dit deed ons besluiten in de jaren ’50 de eerste extra vestigingen op te richten in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Nijmegen. In de jaren ’80 volgden de vestigingen in Groningen en Apeldoorn. Onze landelijke dekking was compleet.

·       Grondleggers van betonrenovatie. NVT Onderhoudsgroep heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de betonrenovatie sector in Nederland. Onze specialisten ontwikkelden in samenwerking met onze leveranciers diverse mortels, coatings en gietvloeren. In de jaren ’70 en ’80 richtten wij onze NBK-vestigingen op. Ons bedrijf ontwikkelde zich tot landelijk specialist op het gebied van betonrenovatie, waterdichting en kunststof vloeren.

·       2023: bundeling van krachten met bouwbedrijf elk®. Een cruciale een veelbelovende stap in de recente historie is de bundeling van onze krachten met bouwbedrijf elk®, gevestigd in Nijmegen. Dit samengaan met deze krachtige en langdurig bewezen partner geeft ons de kans om ons vanaf 2023 onder de naam NVT Betonrenovatie voor de volle 100% te focussen op onze kernkracht: betonrenovatie en ook vloeren. elk® is onder andere zeer sterk en prominent met vastgoedonderhoud en verduurzaming. De ideale match!